عصب کشی تخصصی دندان چیست؟

 

بهترین عصب کشی تخصصی تهران

 

عصب کشی تخصصی دندان (اندو) چیست و چگونه انجام می شود؟

 

عصب کشی تخصصی یا درمان ریشه دندان

 

اندو از جدیدترین روش های مبارزه با دندان درد است. وقتی صحبت از عصب کشی دندان تخصصی می شود، ترس و اضطراب بر بسیاری از افراد غالب می شود. و در بین آدم های زیادی شایع است. این هراس یا از تجربه دردناکی که فرد در گذشته داشته ناشی می شود. و یا از دانسته ها و تجربیاتی که از اطرافیان شنیده است. در گذشته دندان خراب و پوسیده باید کشیده و دندان مصنوعی جایگزین آن می شد. اما امروزه با پیشرف های صورت گرفته در حوزه دندانپزشکی با استفاده از روش های عصب کشی و درمان ریشه درمان امکان ترمیم ریشه دندان خراب وجود دارد.

 

قیمت عصب کشی دندان

 

قیمت عصب کشی دندان به عوامل گوناگونی بستگی دارد. البته لازم به ذکر است که بگوییم خوشبختانه امروزه بعضی از بیمه ها هزینه ی عصب کشی را بر عهده گرفته. و پشتیبانی میکنند. عواملی چون نوع دندان و وضعیت دندان بر روی قیمت و هزینه تاثیر میگذارد.

نوع دندان: بسیاری از افراد این امر انها را متعجب میکند. زیرا آن‌ها نمی‌دانند نوع دندان چه تاثیری در درمان دارد. اما اگر با دقت فکر کنید. درمان دندان‌های جلوی در مقایسه با دندان‌های آسیا آسان‌تر است. نه به دلیل موقعیت آن‌ها در دهان بلکه به دلیل تعداد کانال‌ها – دندان‌های جلو یک کانال دارند. در حالیکه دندان‌های آسیا سه کانال را دارا هستند.

 

وضعیت دندان: اگر دندان ترک خورده یا تراشیده باشد. و باید عصب کشی شود، و اگر عفونت و تورم نیز داشته باشد. روی هزینه درمان آن تاثیر میگذارد. این امر به این دلیل است که دندانپزشک شما باید قبل از شروع عصب کشی تخصصی(اندو)  عفونت را درمان کرده. و با تورم مقابله کند. در صورت ابتلا به عفونت شدید نیز باید تعداد جلسات را افزایش داد. در موارد عادی، عصب کشی دندان یک کاناله در یک جلسه انجام می‌شود.

 

اندو چیست؟

اندو یا درمان ریشه دندان یک روش درمان تکنیکی و نیازمند مهارت است. درمان ریشه یا اندو به‌ طور عامیانه عصب‌ کشی نامیده می‌شود. این درمان برای جلوگیری از کشیدن دندان صورت می گیرد. زمانی که دندان ها در سطح وسیعی خراب و پوسیده می شوند، به عصب کشی نیاز است.

این درمان شامل تخلیه و پاک سازی تمام ذرات زنده درون سیستم ریشه دندان، از بین بردن ماده عصبی، ضدعفونی و پر کردن تمام فضا با ماده پر کننده غیر زنده می شود. زمانی که می گویند به عصب دندان رسیده به این معنی است که سطح پوسیدگی دندان به حدی است که درد به قسمت عصب دندان رسیده است. درمان ریشه از جمله اساسی ترین درمان های دندانپزشکی است. بنابراین باید این درمان با کیفیت انجام شود. امروزه با وجود ابزارها، تکنولوژی ها و روش های جدید درمانی این روش به روز و کارآمد شده است.

 

متخصص اندو یا درمان ریشه

 

اندودنتیست‌ها یا متخصصان اندو، دندان‌پزشکانی هستند که به‌ طور خاص برای درمان ‌های پیچیده ریشه دندان آموزش ‌دیده‌ اند. این پزشکان علاوه بر کسب دانش تخصصی و تجربه در زمینه درمان ریشه دندان، امکانات و سخت‌افزارهای تخصصی و همچنین مهارت استفاده از این امکانات و تجهیزات پیشرفته را دارند. بنابراین درصورتی ‌که فردی مایل باشد از بالاترین سطح خدمات درمانی ریشه دندان بهره‌مند شده و مطمئن شود که بهترین درمان برایش انجام خواهد شد، می‌تواند به یک اندودنتیست یا متخصص درمان ریشه دندان مراجعه کند.

 

آیا عصب کشی دندان پوسیده فایده ای دارد؟

اندو در واقع مسئول اصلی درد در دندان هاست. از جمله هدف های عالی دندانپزشکان آموختن روش هایی به منظور کاهش درد بیماران است. برای این منظور مواد و تجهیزات پیشرفته هر روز در دانش اندو عرضه می شوند.

عصب کشی دندان در دندانپزشکی مهراز با معاینه دقیق متخصصان اندو و با توجه به مواردی نظیر زنده بودن دندان، عفونی بودن دندان، تعداد کانال های دندان و موقعیت دندان در دهان صورت می گیرد. اندو یا درمان تخصصی ریشه دندان شما با بیمه دندانپزشکی مهراز توسط متخصصان حرفه ای اندو و با امکانات و تجهیزات کامل با 50% تخفیف انجام می شود.

 

چرا باید به متخصص اندو یا درمان ریشه مراجعه کنیم؟

 

گاهی در حین درمان، دندانپزشک با معاینه و گرفتن عکس رادیوگرافی از دندان بیمار، متوجه وجود برخی از مشکلاتی می شود که درمان‌های ریشه را پیچیده می‌کند. در صورتی که دندانپزشک نتواند این مشکلات را به ‌گونه ‌ای که سلامت دندان بیمار را تأمین کند، حل نماید، نیاز است تا بیمار را به متخصص این حوزه ارجاع بدهد تا کارهای تخصصی اندو برایش انجام شود.

 

از دلایل مراجعه به متخصص درمان ریشه، وجود کانال های پیچیده و یا بسته، دردهای ناحیه فک و صورت، آبسه و عفونت با منشأ دندانی، دندان‌های سخت و دشوار برای عصب کشی، درمان ریشه برای بیماران خاص و همچنین افراد دارای شرایط خاص مانند خانم‌های باردار، و افرادی که ترس شدید از دندانپزشکی دارند، است.

 

چه چیزی باعث درد عصب دندان می شود؟

 

وجود درد در دندان ها و نیاز به درمان ریشه می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد مانند: پوسیدگی های وسیع و پیشرفته دندان، ترک در دندان، سایش های شدید دندانی، پر کردگی های وسیع قدیمی دندان، عفونت عصب دندان در زمانی که دردناک شده باشد و آبسه دندان.

از دید عموم مردم به عصب رسیدن دندان زمانی است که وقتی دندانی پوسیده شده، ملتهب و دردناک می شود. این درد معمولا ضرباندار و غیرغابل تحمل است. درد شبانه دندان، حساسیت دندان به سرما یا گرما و حساسیت به ضربه و لمس از علائم درگیری عصب دندان است. این درد به طور معمول بدون مصرف مسکن آرام نمی شود. حتی گاهی در موارد حاد با مصرف مسکن نیز درد آرام نمی شود. در بعضی موارد دندان به عصب رسیده هیچ گونه دردی ندارد و فقط با معاینه پزشک مشخص می شود که دندان دچار پوسیدگی شدید شده و به عصب رسیده است. در شرایطی هم دندان بعد از مدتی که درد شدیدی دارد، آرام شده و دیگر درد نمی کند. در این صورت فرد فکر می کند که دندانش خوب شده در حالی که عصب دندان از بین رفته و در اصل دندان بیمار عفونی شده است.

 

اندو و مشکلات احتمالی بعد از آن

 

ب طور معمول تا چند روز بعد از اندو و از بین رفتن بی حسی، بیمار مقداری درد و ناراحتی حی می کند که با تجویز مسکن های ضد التهاب تسکین می یابد. لازم به ذکر است که این ناراحتی و درد طوری نیست که مانع فعالیت های روزانه شود.

پس از درمان ریشه دندان یا اندو، دندان ها ضعیف می شوند. در این صورت دندان ها تغییر رنگ داده و به روکش دندان یا پوششی نیاز دارند تا از دندان را در برابر شکستگی احتمالی محافظت کند. شکستگی دندان بعد از اندو به دلایل گوناگونی بروز می کند. مانند ضعیف شدن دندان به علت برداشتن حجم وسیعی از آن در حین عصب کشی و یا خشک شدن دندان به علت مرده بودن بافت دندان بعد از عصب کشی.

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده